lunes, 1 de marzo de 2010

Tarta cassolana de cumpleanys

Començarem el blog amb una recepta una mica dolça per anar agafant bon sabor de boca.
Estes son les tartes que els hi faig normalmet a les meves filles pel seu cumpleanys.
-Ingredients per fer el biscuit:
3 ous,100gr de sucre,un iogurt de llimona,la mida de mig iogurt d`oli,un pelet de sal,ralladura de llimona i un sobre de llevadura.
-Nata montada:
Aixo es molt fácil per cada litre de nata 200 gr de sucre.La nata ha de ser de mes de 33% de materia grasa i per montar-la ha de estar ben freda,es comença a montar i quan ja esta casi montada afegim el sucre remenem una mica i llesta.
-Trufa:
Barrejem una mica de nata montada,amb una xocolata que farem bullint uns 250 ml de nata i afegint-li 250 gr de xocolata de postres nestlé o bé cobertura de xocolata,aixo ho barrejarem quan estigui a temperatura ambient.
-Crema pastissera:
Ingredients: 1 litre de llet,del qual separo una mica per barrejar-lo amb 70 gr de maicena i 6 rovells d´ou ,el resto de la llet la fico a bullir amb una pell de llimona una rama de canyella i 200gr de sucre, una vegada comenci a bullir retirem la pell de la llimona i la canyella i afegim l´altra barreja i remenem hasta espessar.
Primerament farem el biscuit,que es un coc rápid pero a diferencia de fer tots els ingredients junts jo separo els rovells de les clares que les monto a punt de neu a banda,i a part barrejo els rovells d´ou amb el sucre,i afegeixo tot lo demés i per últim vaig afegint les clares a poc a poc i barrejant-les amb la má de baix a dalt,per tal de que vagi agafant aire.Es fica a precalentar el forn a 180º untem el motlle amb mantega i es fica una mica de farina damunt la mantega i es va remenant hasta que queda ben coberta i la farina sobrant es treu,fiquem la barreja del coc durant 30 min al forn.Quan estigui deixem refredar i el tallem per omplir-lo i fem les capes de crema,trufa,nata,i per ultim lo decorem al gust per la part de fora sigui amb nata o trufa segons la inspiració

2 comentarios:

  1. ufff que difícil ho veig per fer-ho jo!! ho pintes molt guapet però això se n'ha de saber molt!!!!

    per cert i això de la Hello kitty?? com es fa? ja està preparat? que original!!

    ResponderEliminar
  2. Tot es questió de ficar-li una mica de interes i sobretot carinyo i al final segur que surt.Aixo de la hello kitty ja ho venen fet son semblants a les oblees que dona el mossen a missa pero mes grans,i han de lo que vulguis de disney,etc.Ho pots comprar a qualsevol pastisseria.

    ResponderEliminar