sábado, 13 de marzo de 2010

Quiche d`alls porros,ceba caramelitzada i bacon


La massa quebrada es pot comprar ja feta,als supermercats la venen fresca o congelada qualsevol va bé,de totes maneres aqui us fico la recepta per si algu la vol fer ell.Jo avui la he fet amb massa congelada.
Ingredients per la massa quebrada:
200 gr de farina ,100 gr de mantega,1 ou,sal 2 cullerades d`aigua.
En un bol barrejar la farina amb la matega hasta que quedi uniforme,afegim l`ou la sal i l`aigua i amassem hasta que quedi una massa compacta,fem una bola amb la massa la emboliquem amb paper film i la deixem 24 hores a la nevera.Al dia seguent ja es podra estirar amb el rodillo i fer servir de la mateixa manera que la de compra.
Ingredients per la quiche:
1 paquet de massa quebrada,300 ml de crema de llet,3 ous,1 porro gran,1 ceba gran,100gr de formatge ratllat,200gr de bacon,sal pebre ,nou moscada,sucre i vinagre.
Primerament llimpiem el porro i el tallem finament,el fiquem amb un caço a bullir amb una mica d`aigua durant 15-20 min,apart tallem la ceba en juliana bastant prima i la fiquem a la sarten amb una mica d`oli a foc mig i una mica de sal perquè vagi soltan l`aigua,quan estigui potxada afegim 2 cullerades de sucre i un txorro de vinagre de modena i ho deixem reduir,quan aixó estigui afegim el bacon i ho anem saltejan.quan estigui el porro bullit bé el colem i l`afegim amb la ceba i el bacon i ho acabem de saltejar.Untem un motlle amb mantega i li tirem una mica de farina,ho repartim bé per tot el motlle i retirem la farina sobrant,repartim la massa pel motlle deixant-li una vorera de 2 dits d`alçada pel voltant puntxem la massa amb una forquilla i la fiquem al forn uns 10 min,el forn ha d`estar precalentat a 200º, de mentres fem la crema,fiquem la crema de llet,els ous,la sal,la nou moscada i ho passem per la batedora.Ja tindrem la massa del forn llesta,llavors la retirem i li fiquem una mica de la crema que hem preparat al fons que quedi cobert i damunt la ceba,el porro,el bacon,el formatge ratllat,i ho acabem de cubrir amb la crema restant hasta arribar a la vorera.Ho fiquem al forn durant uns 30 min aprox.,el temps dependrà del gruix que li donessim així que lo millor es anar vigilant hasta que quedi daurat i el farcit quedi compacte.

2 comentarios:

  1. Si es de porros tendrá mucho éxito en Flix. ;)
    Enhorabuena por tu blog, ya estoy tomando nota de algunas recetas.
    Saludos,
    Jesús

    ResponderEliminar
  2. Gracias jesus me alegro de que te guste,ya te dedicaré un buen cocido madrileño ;)

    ResponderEliminar