martes, 2 de marzo de 2010

Mètodes de cocció del peix


Avui us parlaré dels diferents mètodes de cocció del peix.
-Peixos al court-bouillón o al caldo curt,que és una cocció en aigua que conté herbes aromátiques,llegums i a vegades perfumada amb vi blanc o vinagre.Esta cocció es fa normalment amb lluços,rémol,llobarros.etc,si el peix es menja calent s`acompaya amb salsa holandesa o similar,i si van freds amb mahonesa,tartara etc.
-Peixos al forn,com el seu nom diu es preparen al forn assaonats i banyan-los amb el seu propi suc.
-Peix fregit:
-A la "espanyola",simplement enfarinats i fregits amb oli.
-A la "romana",estos van enfarinats,arrebossats amb ou i fregits.
-Empanats,estos es passen per farina,ou i pa rallat,normalment es fa amb peixos desespinats.
-Orly,que s`arrebossen amb una pasta feta amb llet,llevadura,farina,clares d`ou i una mica de cervessa o vichi,tot aixo es barreja tot,es passa el peix i a fregir.Es la tipica pasta de l´arrebossat del calamar.
-A la meunière,que es passa el peix per llet,farina i fregits amb mantega lentament i s´acaba de fer al forn.Abans d`emplatar es fa una salsa amb la mantega de la mateixa cocció i suc de llimona i julivet picat.
-Peixos potxats,estos es fan sobre una placa de forn untada amb mantega,assaonats amb sal,llimona,escalunia picada i banyats amb vi blanc i fumet de peix,Els filets de llenguado son els més propicis.
-Peixos a la parrilla,son peixos grans que es preparan a la parrilla amb uns tallets als lloms.
-Peixos "au bleu",esta es fa servir per preparar peixos vius que es netegen i es passen per un caldo curt i s`acompanyen amb patates naturals.
-En "papillote,"aqui es fiquen verdures de fons , com pode ser ceba ,pastanaga,carabassó ,etc, el peix damunt assaonat,banyat amb una mica de vi blanc i fumet de peix i es fa un paquet amb paper de plata i al forn entre 15 o 30 minuts depenen del grossor del filet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario