lunes, 22 de marzo de 2010

Mussaka grega



Ingredients per a 6 persones:
4 alberginies,500gr de carn picada de porc,500gr de carn picada de vedella,1 ceba gran,5 tomàquets madurs,sal,pebre,formatge ratllat,canyella,oli,1 litre de llet,2 cullerades de margarina,nou moscada i 2 cullerades de maizena.
Primerament tallem les alberginies en filets a lo llarg,els fregim i els escorrem bé amb paper absorbent per treure-li l`oli sobrant.Em un olla apart fiquem la carn picada amb sal i pebre,que ens vagi quedant solta,quan estigui una mica daurada li tirem la ceba tallada finament i als 5 min els tomaquets madurs també tallats a daus petits i la culleradeta de canyella i quan estigui ho retirem.Ara fem una betxamel,amb el litre de llet,una cullerada de margarina,sal i nou moscada,deixem una mica de llet apart per barrejar-la amb les 2 cullerades de maizena,quan comenci a bullir la llet li afegim la barreja de llet-maizena i ho remenem bé fins que espessi.
I ja tot preparat passem a montar la safata.Hem de fer com si fessim una lasagna,començarem amb una capa de alberginia,una capa de la carn,tirem una mica de betxamel,i aixi succesivament,alberginia,carn,betxamel..i la última capa li fiquem betxamel i formatge ratllat i ja està llest per ficar-lo al forn a gratinar.
La mussaka es un plat que ens portarà unes 2 hores de feina,pero val la pena a mi personalment m`agrada molt.

No hay comentarios:

Publicar un comentario