jueves, 8 de abril de 2010

Ronyons al xerès



Ingredients per a 4 persones:
800gr de ronyons de porc, 1 ceba gran, 1 pebrot verd, oli, vinagre, 3 alls, 1 cullerada de pebre vermell dolç, 1 / 2 pastilla de brou, julivert, sal, 1 llesca de pa torrat, 1 grapat d'avellanes, 1 raig de brandi i un gotet de vi de xerès.

Primer tallem els ronyons i els posem amb aigua i un bon raig de vinagre durant almenys 15 min i els rentem bé, en una olla posem 2 dits d'aigua i la posem a bullir, una vegada que bulli posem els ronyons ja nets en un colador dins de l'olla sense que el colador toqui l'aigua i el tapem amb la tapa per que s'acabin de netejar bé i deixin anar tot el líquid, durant uns 10 min, els retirem i els tornem a rentar bé amb aigua.En una cassola a part fiquem a potxar la ceba tallada finament i el pebrot, un cop potxada li tirem els ronyons ja nets i els fem be i el flamejem amb el brandi.Apart fem una picada amb els alls, el julivert, les avellanes, la llesca de pa torrat, la mitja pastilla de brou, la cullerada de pebre vermell i aigua, i ho passem tot pel turmix.Le afegim la picada als ronyons i el deixem fer chupchup a foc no molt fort fins que s'acabi de fer i per ultim quan aquest gairebé li afegim a ultima hora el gotet de vi de xerès.

3 comentarios:

  1. Ho he fet, però el pebrot vermell crec pel meu gust que està de més, per la resta ha quedat bé.

    ResponderEliminar
  2. No porta pebrot vermell,es pebre roig(pimentón en castellà)gracies pel comentari.

    ResponderEliminar
  3. Molt bons, però la propera vegada parlaré les avellanes

    ResponderEliminar