martes, 6 de abril de 2010

Empanada gallega per a thermomix



Ingredients per fer 1 empanada:
Per a la massa:
50 gr aigua (1 / 2 cubilet), 50 gr oli (1 / 2 cubilet), 50 gr vi blanc (1 / 2 cubilet), 1 ou, 3 cullerades mantega, 1 nou de llevat premsat, 1 culleradeta de sal, 450 gr de farina, 1 pessic de sucre.
Per al farciment:
100 gr oli (1 cubilet), 300 gr ceba, 200 gr pebrots vermells, 150 gr pebrots verds, 2 grans d'all, 3 tomàquets vermells, Sal, 300 gr tonyina i 4 ous bullits.

Començem amb la preparació de la massa. Fiquem els líquids al vas i programem 2 minuts, a 40 º de temperatura i velocitat 1. Després, afegim el llevat premsada i el sucre i programem 3 segons a velocitat 4. A continuació afegim la farina, el sucre i la mantega i programem 2 minuts a velocitat espiga. Deixem reposar la massa mentre prepares el farciment.

Sense netejar el got, aboca tots els ingredients del farciment, excepte la tonyina i els ous(que els bullirem a part) programem 6 segons a velocitat 3 1 / 2. A continuació programem 10 minuts, a temperatura de 100 º i velocitat 1. Quan el sofregit estigui llest afegim la tonyina i els ous,i programeu 5 minuts, temperatura 100 º i velocitat 1. Posa a refredar la teva farciment per després muntar l'empanada.

Ara divideix la massa en dues parts iguals i estira'ls amb el corró de fusta fins que quedi ben fina.

Fica mantega i enfarina un motlle per forn, després posa una de les masses, a sobre el farciment i tapa amb l'altra massa. No oblidis fer el repulgue per tancar l'empanada gallega.

Vernísa l'empanada amb ou batut i posa al forn per 30 minuts, a temperatura de 200 º

No hay comentarios:

Publicar un comentario